Почистване на дюзи

Почистването на дизеловите дюзи е важно не само за добрата работа на двигателя, но и за достатъчното подаване на гориво. При дизеловите автомобили дюзите се наричат още и инжектори. Почистването може да стане с добавка или пък с ултразвук.

Почистването с добавки

Почистването с добавки е отлично решение за по-старите автомобили. Добавката разтваря отлаганията и подобрението в работата на дюзите се усеща на момента. Увеличението на мощността се забелязва слабо, но изгарянето е по-добро, а това намалява вредните емисии. Някои шофьори са доволни и от това, че добавките се справят с по-упоритите замърсявания. 

Качествено почистване на дюзите можете да получите единствено и само в сервиз. Все пак, ако сте решили да използвате добавки, консултирайте се с производителя дали тя е съвместима с вашия модел автомобил. Добавката се поставя в резервоара, а оттам тя преминава през цялата горивна система. 

Почистване на дюзи с ултразвук се налага, когато отлаганията са по-сериозни. За да се направи такова почистване, дюзите трябва да се демонтират. 

Ако е възможно, прави се почистване и на микрофилтрите, с каквито разполагат повечето дюзи. С времето тези микрофилтри се задръстват, пречат на пропускливостта и затова е добре и на тях да се обърне внимание. 

Монтиране на дюзи

Монтирането на почистените дюзи се прави с нови уплътнения. 
Професионалното почистване на дизелови дюзи включва и проверка със стенд. Това се прави, за да се провери какъв е ефектът от почистването, подобрена ли е пропускливостта и дали има някъде проблем. 

От какво зависи цената?

Цената за почистване на сизел дюзи зависи от това колко е замърсена дадена дюза, има ли проблеми след почистването и от модела на автомобила. На някои места можете да срещнете и по-ниски цени, на други по-високи. При всички случаи по-високите цени не са и винаги гаранция за качество. 
Ето защо ви препоръчваме да се обърнете към надежден дизелов сервиз, като Sofia Diesel Center, оборудван със съвременни машини, предлагащ разумни цени и гаранция за съвестна работа. 

София Дизел Център - Sofia Diesel Center

София, кв. Драгалевци, ул. Папрат 37


Национален:     0700 10 730
Стационарен:   02/ 967 64 04
Мобилен:           0888 09 80 60

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.com/